Loading. Please wait...
search

“Morgen is vandaag” met de introductie van de nieuwe Mercedes Actros

Het is al weer bijna een half jaar geleden dat de nieuwe Mercedes-Benz Actros in Nederland geïntroduceerd werd, aangezien ik van deze bijzondere dag weinig heb terug gezien heb op internet heb ik besloten om deze reportage toch maar online te zetten, ook al is het al weer bijna een half jaar geleden. Tevens bevat deze reportage tal van detail beelden van de nieuwe Actros.

IMG_5279

De introductie gebeurde met een spectaculaire show in de theater hangar te vliegveld Valkenburg bekend van de musical “Soldaat van oranje”. Na deze introductie had met de gelegenheid om de wagens van alle kanten te bezichtigen en om er zelf mee te rijden op een testparcours over de start- en landingsbaan van het vliegveld. Ongeveer 1500 chauffeurs, familie en geïnteresseerde kwamen deze zaterdag bijeen op vliegveld Valkenburg. Tijdens deze introductiedag maakte ik de volgende reportage:

IMG_1895

De dag begon met een spectaculaire show in de theaterhangar. In deze hangar bevindt zich een draaibare tribune die plaats geeft aan 1100 man, het was dan ook passen en meten om iedereen binnen te krijgen.

De show begon met filmbeelden van vorige generaties Actros waarna Jasper Hafkamp, verkoopdirecteur Trucks bij Mercedes-Benz Nederland, het podium betrad. “Waarom een nieuwe Actros? De huidige is al een hele mooie, betrouwbare en ruime wagen”

IMG_1897

Er werd gesproken over het huidige klimaat in de transport branche met de groeiende chauffeurs-tekorten, de stijgende dieselprijzen en de strenger wordende milieu- en emissie-eisen. Dit alles gaf redenen genoeg dus voor vernieuwing en innovatie.

Een van de belangrijkste vernieuwingen is Euro 6, deze norm wordt vanaf 1 Januari 2014 verplicht voor alle nieuwe vrachtwagens. “Nu kunnen we als merk er voor kiezen om een Euro 6 motor te ontwikkelen en deze in de huidige generatie trucks te integreren. Maar dit wilden wij niet bij Mercedes-Benz.” Aldus Jasper Hafkamp. “Wij willen een zuinigere, schonere en aantrekkelijkere truck neerzetten voor de chauffeur en eigenaar” Om dit te kunnen realiseren is er gekozen om een compleet nieuwe truck te ontwikkelen.

IMG_1898

Het design van de nieuwe Actros is het resultaat van duizenden uren aerodynamische studie in de windtunnel en het werk van Bertrand Janssen. “Het ontwerp van deze truck heeft dus een Nederlands tintje” verteld Jasper Hafkamp. Bertrand Janssen was er niet tijdens de show, maar een opzet van zijn werkkamer werd wel getoond.

IMG_1899

Nadat Japers Hafkamp klaar was met de mondelinge introductie van de Actros, was het tijd voor het daadwerkelijk onthullen van de nieuwe truck. Met een spectaculair optreden van Hind werd de nieuwe truck onthuld aan het publiek waarna er een groot applaus volgde.

IMG_1902

IMG_1903

IMG_1906-1

Met het spectaculaire optreden van Hind kwam er een einde aan de introductie in de theater hangar. De theaterhangar was niet de enige hangar die werd benut voor de introductie van de nieuwe Actros. In een aangrenzende hangar stonden een aantal trucks opgesteld die men van binnen en buiten kon bekijken ook kon men hier genieten van diverse optredens, een hapje eten en wat drinken en was er voor jong en oud van alles te beleven.

IMG_5275

IMG_5277

IMG_5243

IMG_5269

De aanwezigheid van de vele voertuigen en van de opengewerkte cabine gaven me mooi de gelegenheid om de nieuwe Actros van alle kanten op de foto te zetten.

IMG_5270

IMG_5278

IMG_5262

IMG_5283

Ook van binnen is de Actros volledig vernieuwd, alles ziet er erg luxe uit. Het interieur werd dan ook vaak vergeleken met dat van een luxe, personenwagen.

IMG_5271

Naast de hangars, werd er ook goed gebruik gemaakt van de start- en landingsbaan van dit buiten gebruik zijnde complex. Een 15 tal gloednieuwe Actros combinaties stonden buiten op de chauffeurs te wachten. Hiermee kon men zelf een rondje, een goede 10 km, over de start- en landingsbaan rijden samen met een medewerker van Mercedes-Benz. Er was een heel parcours uitgezet zodat men goed kon ervaren hoe de truck rijden. Er was dan ook een overweldigend animo voor het rijden met een combinatie maar alles wat door Mercedes keurig netjes geregeld waardoor men maar kort hoefde te wachten om met een truck te kunnen rijden.

IMG_1910

IMG_1922

IMG_5290

De introductie van de nieuwe Actros was een dag vol hoogte punten voor jong en oud waar men echt kennis heeft kunnen maken met deze nieuwe truck. Een uniek evenement mede dankzij de unieke locatie.

Op Bouwmachineweb.com staat ook een reportage van dit evenement.

*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
show main info details details Like

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts