Loading. Please wait...
search

Kippertreffen Geilenkirchen 2012

Zoals jullie misschien al wisten ben ik geen groot fan van oldtimers. Een FTF kan ik nog wel waarderen maar daarna houdt het voor mij snel op, ik zie nou eenmaal liever het moderne materieel. Dus toen Eric ten Barge van www.Bouwmachineweb.com mij vroeg om mee te gaan naar het Oldtimer/Kippertreffen in Geilenkirchen Duitsland was ik niet direct enthousiast. Na stevig aandringen van Eric heb ik toch besloten er heen te gaan en om eerlijk te zijn is het me 100% meegevallen. De dag staat dan wel in het teken van Oldtimers maar het is de gehele setting die het bijzonder en dus de moeite waard maakt om er heen te gaan.

Het treffen wordt georganiseerd in een groeve in het Duitse plaatsje Geilenkirchen. Deze actieve groeve staat tijdens het treffen helemaal ter beschikking van de oldtimers. De gehele dag door worden de oldtimer kippers geladen door oldtimer machines, waarna men het zand even verderop weer lost of men rijd een rondje door de gehele groeve. De diversiteit aan voertuigen en machines is enorm, zo rijden er kleine Unimogjes rond maar ook een grote mijnbouw Caterpiller dumptruck. Allemaal kriskras door elkaar. Ik begreep van Eric dat de organisatie dit jaar extra aandacht besteed aan de veiligheid van de bezoekers en deelnemers. Dit is noodzakelijk geworden door de steeds grotere toename van bezoekers en deelnemers aan dit evenement. Zo had men langs de laad- en losplaatsen extra afgeschermde looppaden gecreëerd om zo eventuele onveilige situaties te voorkomen.

Achteraf gezien was het, ondanks dat ik geen oldtimer liefhebber ben, zeer zeker de moeite waard om dit treffen te bezoeken. Ik denk zelfs dat dit niet de laatste keer is geweest dat ik na een dergelijk treffen ga.

Voor de rest van de foto’s:

Klik hier om naar het album te gaan

*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
show main info details details Like

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts