Loading. Please wait...
search

Terugblik op 2014

Gezien het aantal updates was 2014 niet echt een interessant jaar voor deze website. In werkelijkheid is niets minder waar; 2014 was voor het eerst sinds jaren weer een jaar waarin ik meer foto’s maakte dan het voorgaande jaar. Sinds dat ik full-time ben gaan werken zat er een dalende lijn in het aantal bruikbare foto’s dat ik per jaar maak. Dit zakte van een kleine 5000 in 2008 naar 1500 in 2013 en in 2014 waren het er 2500. Nu lijkt dit misschien allemaal niet zo heel veel, maar over het algemeen hoef ik niet zoveel foto’s te maken om bruikbare foto’s te hebben. Meestal is 90% van de foto’s die ik maak naar mijn tevredenheid en bruikbaar.

Waarom is hiervan dan niets te zien op de website? Dat komt omdat ik me in 2014 wat meer ben gaan richten op andere zaken dan enkel Trucks en Machines waardoor ik er voor gekozen heb deze foto’s niet online te zetten. Iets wat ik wel had moeten doen bedenk ik me nu, deze website gaat over mijn fotografie en niet in het bijzonder over Trucks en Machines al lag daar wel de nadruk op de afgelopen jaren. In 2015 wil ik dit dan ook anders aan gaan pakken, van alle foto’s die ik maak wil ik, ongeacht het onderwerp, een paar foto’s op deze site online zetten.

Hieronder een korte opsomming van hetgeen ik allemaal gefotografeerd heb afgelopen jaar:

In Januari ben ik naar de opendag van Broshuis (klik voor het fotoalbum) geweest, het was een zeer interessant bedrijf om te bezoeken, de opendag was goed georganiseerd en er stond genoeg interessant materiaal:

DE5D0616

DE5D0634

DE5D0646

 

In Maart voerde Sarens een unieke hijsklus uit bij het Centraal station in Breda. Hiervan maakte ik een reportage, ik ben nog steeds heel blij met de foto’s die ik daar maakte:

DE5D0652

DE5D0667_1_2_3_tonemapped

Het begin van 2014 stond in het teken van de Sarens hijskranen, na de klus in Breda werd er in Roosendaal ook een bijzondere klus uitgevoerd door Sarens. Het plaatsen van de zogenaamde “Passerelle” over het spoor om zo een verbinding te maken tussen het Centrum en de “Stadsoevers”. Van deze klus maakte in wat foto’s van het ingezette materiaal, verder was het lastig om alles goed in beeld te brengen vanwege de complexiteit van de klus.

De Passerelle is in delen aangevoerd over het water, na het lossen van de delen werden ze tijdelijk opgeslagen op het parkeerterrein van de lokale voetbalclub om aan elkaar gemaakt te kunnen worden. Van het lossen wist ik helaas niets af dus hier zijn dan ook geen foto’s van van mijn kant.

DE5D0720

Er werd best wat bijzonder / interessant materieel ingezet tijdens deze klus, zoals bijvoorbeeld deze Volvo FM met kraan voor het verwijderen en terug plaatsen van de lantarenpalen.

DE5D0732

DE5D0733

DE5D0744

Aan de waterkant werd een van de kranen die gebruikt is voor het lossen van de delen weer afgebroken. Het afbreken van de kraan duurde langer dan normaal omdat er problemen waren met 1 van de lierkabels; deze zat verstrikt op de liertrommel.

DE5D0735

Nadat de delen op de parkeerplaats lagen werden ook de andere kranen afgebroken en gereed gemaakt voor transport

DE5D0759

DE5D0763

Naast dat ik foto’s maakte voor mijn eigen interesse maakte ik dit jaar ook veel foto’s voor anderen. Zo heb ik bijvoorbeeld 3 reportages gemaakt voor mijn werkgever; De eerste hield in dat ik foto’s maakte van de AGV’s die bij ons geassembleerd worden voor de ECT terminals:

DE5D0827

DE5D0891jpg_LR1

De tweede reportage heb ik gemaakt toen er 2500 zonnepanelen op het dak geplaatst zijn

DE5D0977

DE5D1142

De 3e reportage was voor het intranet en de website van het bedrijf en betrof het fotograferen van de diverse werkzaamheden.

Daarnaast ben ik ook weer bezig geweest voor Bouwmachineweb en de bijbehorende webshop.
Voor Bouwmachineweb ben ik mee geweest naar de introductie van de nieuwe Volvo FMX in Duitsland. We kregen daar vanuit Volvo Nederland alle medewerking om een mooie reportage te kunnen maken, een unieke en bijzonder ervaring.

DE5D1034

DE5D1060

DE5D1103

DE5D1110

Daarnaast maakte ik een reportage van het 12,5 jarig bestaand van CCH in Halsteren.

DE5D1170

DE5D1224

Voor de webshop maakte ik diverse productfoto’s, een andere / nieuwe manier van fotograferen voor mij. Het was een leuke uitdaging en ik ben tevreden met de behaalde resultaten.

DE5D1464

DE5D1494

DE7D9637

Daarnaast maakte ik uiteraard nog diverse foto’s voor mezelf. Om te beginnen tijdens de Renova mini toertocht. Dit is een toch met allemaal Mini’s die door Brabant rijden.

DE5D1338

DE5D1348

DE5D1358

Er was ook een toertocht in Zeeland

DE5D1830

DE5D1840

Uiteraard bezocht ik nog een trucshow, Nieuwmoer 2014

DE5D1769_2

DE5D1794

Ik maakte verder nog wat foto’s voor P.van de Wouw Transport

DE5D1872

Ging wat toeren met de auto en kwam het volgende tegen:

DE5D1857-1_DxOPsp

En ik maakte mijn eerste “Rig-shots” van mijn toenmalige auto..

DE5D1709_BEW

en van deze hele dikke Camaro

DE5D1913

DE5D1954

In 2015 zal er meer te zien zijn op deze website op het gebied van de toertochten en de auto foto’s. Daarnaast ben ik erg benieuwd welke klussen in nog meer op mijn pad krijg.

2 thoughts on “Terugblik op 2014”

Comments are closed.

*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
show main info details details Like

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts