Loading. Please wait...
search

Hammink Performance Open House / Car Season kick-off

Hammink Performance, een bedrijf gespecialiseerd in het onderhoud, tunen, customizen, restaureren en bouwen van (Amerikaanse) Muscle / kit cars. De eigenaar van de gele Camaro waar ik vorig jaar een “Rig-shot” van maakte. (Zie “Terugblik op 2014”) was opzoek naar een bedrijf dat meer Pk’s uit de Camaro kon halen. In Amerika vind je dit soort bedrijven heel eenvoudig, maar in Europa is dit lastig aangezien weinig bedrijven verstand hebben van deze auto’s. Een van de grote namen in Amerika is “Hennessey Performance”, een bedrijf dat al sinds 1991 bezig is met het sneller maken van diverse auto’s wat onder andere resulteerde in de Hennessey Venom GT, een eigen ontwikkelde auto die in februari 2014 het record zette voor de snelste auto ter wereld. Na contact opgenomen te hebben met Hennessey USA werd de eigenaar eerst door verwezen naar een importeur van Hennessey in Duitsland en uiteindelijk naar Hammink Performance in Ommen Nederland. Hammink Performance is een echt familie bedrijf opgericht door Vader Jan en Zoon Freek nadat de zoon 6 maanden in USA in training is geweest bij Hennessey Performance in Texas.

Hammink-Performance-600x149

Zondag 22 maart jl. hield Hammink Performance een “Open house / Car Season kick-off”. In het kort gezegd een gezellig treffen van diverse auto’s met de bijbehorende liefhebbers die onder het genot van een goede bak koffie hun hart op konden halen. In dit bericht een korte reportage van deze dag die tevens in het teken stond van de aflevering van de gele Camaro, nu met supercharger.

Rond 11:30 kwamen we aan in Ommen en kregen we een plaats toegewezen. Op het terrein stonden al diverse wagens variërend van Corvets, Mustangs, Camaro’s, een firebird en een charger tot een Alfa 4C, een VW Scirocco R, BMW E30 M3, BMW E92 M3 en zelfs een BMW F10 M5 met 720pk, wrap en Akrapovic uitlaat.

Ook de gele, nu supercharged, Camaro was er te bewonderen. De wagen is voorzien van het HPE600+ pakket en een paar “long tube headers” met race-cats, dat brengt het geheel op 650pk.

20150322_161222

De long tube headers in combinatie met de race-cats zorgen voor een zeer mooie, bijbehorende soundtrack. Mooi rustig en smooth wanneer stationair lopend, zeer luid en vol bij gas geven.

Rond een uur of 15:00 was het tijd om weer richting het zuiden van het land te rijden. Een leuke trip voor de boeg, zeker met de extra pk’s in de camaro.

De season kick-off was een leuk en uniek treffen, goed georganiseerd, leuke mensen en heel veel leuke, bijzondere, aparte & uniek auto’s. Volgend jaar weer!

DE5D2085_2

One thought on “Hammink Performance Open House / Car Season kick-off”

Comments are closed.

*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
show main info details details Like

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts