Loading. Please wait...
search

Cars & Coffee: 05 September 2015 San Francisco

Zoals ik in het vorige bericht (Over Cars & Coffee Dordrecht) al uitlegde is Cars & Coffee een fenomeen dat is over komen “waaien” uit Amerika. Toen ik via mijn werk de gelegenheid kreeg om 3,5week naar San Francisco te gaan heb ik meteen gezocht of er in die periode een Cars & Coffee georganiseerd zou worden. Gelukkig was dat het geval; iedere eerste zaterdag van de maand wordt er in San Francisco een Cars & Coffee georganiseerd. De locatie is Treasures Island een eiland in de baai van San Francisco dat in 1936 is aangelegd voor een wereld expositie in 1940. Later werd het een US marine basis en tegenwoordig is het grotendeels verlaten. Doordat het eiland verlaten is bied het de ideale locatie om een zeer grote Cars & Coffee te organiseren en daarom is ook iedereen welkom met zijn of haar auto, dit zorgt voor een heel erg groot en divers aanbod aan auto’s. Het overgrote deel Amerikaanse merken en modellen van alle jaren zoals Mustangs, Camaro’s, Corvettes, Vipers, chargers, challengers maar ook diverse “old skool Muscle cars”, Hotrods en zelfs supercar in de vorm van een Ford GT.

IMG_0424_LR

IMG_0511_LR

Naast de amerikanen waren er ook veel Europese auto’s, voornamelijk de exclusievere duurdere modellen en merken, denk hierbij aan BMW M3/4/5, Ferrari’s, Lamborghini’s, Maserati’s, Porsches, Jaguars, Aston Martins een enkele Audi en zelfs een Alfa Romeo 4C en een 2tal Volvo V60 Polestars. Daarnaast waren er ook Japanse merken en modellen te vinden, Nissan GTR, diverse Honda’s en meer. De absolute ster van de show was een schitterende blauwe Koenigsegg Agera R, toen deze aan kwam rijden werd deze al omringt door mensen en nadat deze een centraal plek had gekregen stond er binnen no-time een paar honderd man omheen.
IMG_0483_LR

IMG_0492_LR

IMG_0465_LR

IMG_0622_LR

Doordat de meeting s’ochtends gehouden werd, van 08:00 tot 11:00uur, was het nog niet zo warm en stond de zon nog laag an de hemel. Dit zorgde tezamen met de toch al schitterende achtergrond / omgeving voor een geweldige setting. Schitterende auto’s, een schitterende omgeving en een goed doel sponsoren wat kan iemand zich nog meer wensen op een doorsnee zaterdag?

IMG_0460_LR

IMG_0536_LR

IMG_0572_LR

IMG_0607_LR

IMG_0602_LR

Het viel zeker niet tegen, naast de Agera R was het vooral de nieuwe Viper die me erg beviel, de lokale Viper club was met een fors aantal auto’s aanwezig. De Viper is altijd al een speciale wagen geweest en zelfs een tijdje de snelste productie auto ter wereld, maar het was ook vooral typische Amerikaanse, tikkeltje barbaarse, auto. De laatste generatie is nog steeds een brute verschijning maar wel een heel stuk mooier als je het mij vraagt.

IMG_0518_LR

IMG_0521_LR

IMG_0530_LR

Toch moet ik eerlijk toegeven dat ik er op het gebied van Super-/Hypercars meer van verwacht had. Op de Facebookpagina van Cars & Coffee San Francisco zijn namelijk foto’s te zien van voorgaande edities met o.a. Porsche 918, McLaren P1, Ferrari La-Ferarri, Bugatti Veyron en Zonda’s. Tourlijk de Agera R is een zeer speciale wagen die je niet vaak tegen zult komen, maar ergens had ik meer van dit soort auto’s verwacht zeker bij een stad als San Francisco.

Hiernaast alle foto’s die ik die dag genomen heb.

#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
*/
show main info details details thumbnails thumbnails Like

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts